Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Ensimmäinen mäyräkoiramme Liina Harmonian Grindelia hankittiin vuonna 1992 verijälki- ja luolatyöskentelyä varten. kaikki muu harrastaminen on ollut positiivista yllätystä mäyräkoiran monipuolisuudesta. Liinasta tuli myös ajava koira ja sen edessä sai kyytiä niin jänis, kettu kuin sorkkaeläimetkin. Liina erikoistui kuitenkin ensisijaisesti hirvelle. Sen haukusta ammuttiin kaiken kaikkiiaan 96 hirveä ja 4 vielä viimeisenä syksynä 15-vuotiaana. Vähintään yhtä monta haavakkoa se myös jäljitti ja aina myös löysi.

Lähes kaikissa kasvateissamme virtaa Liinan perimä. Tässä linjassa oli alkuun useita luolakokeissa ja luonnonluolilla menestyneitä.

Tuontikoiriemme Snöbäckens Lean ja Krokgården´s Alman myötä ajopuolella on tapahtunut toivottua kehitystä ajavien mäyräkoirien kasvatuksessa. Näiden jälkeläisissä on lukuisia ajovalioita ja lähes kaikkia käytetään käytännön metsästyksessä. Luolalinjaisia ei kuitenkaan saa kokonaan unohtaa etteivät nykyiset ajurimme pehmenisi liikaa luonteeltaan. Kaikki ajurimme toimivat myös luolatyöskentelyssä, vaikka ei niillä varsinaisesti luolametsästystä harrastetakaan.

Kaikilla koirillamme kokeillaan ensimmäiseksi verijälkityöskentelyä vaikka ne lopulta keskittyisivät mihin koe- ja harrastusmuotoon hyvänsä. On erittäin tärkeää että liikenteessä tai metsästystapahtuman yhteydessä vahingoittunut eläin saadaan mahdollisimman nopeasti lopetettua tuskistaan.

 

 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                      kirsikkamaen(at)gmail.com

©2019 Koiramme | Kirsikkamäen kennel - suntuubi.com