Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                                                   

FIN KVA-A Krokgården´s Alma

Alma tuli meille pikaisena "heräteostona" Norjasta peruutuksen vuoksi. Olimme juuri saaneet Lean Ruotsista ja totesimme näiden pentujen olevan serkuksia. Heti ensimmäisenä syksynä 3-kuisena myös Alma osoitti taipumuksensa ajamiseen. Sen ajohaukku on tiheä ja kuuluva ja runsaan herättelyn johdosta riista löytyy nopeasti.

Ensimmäinen metsästyskausi meni taitoja ja varmuutta hakien ja jo seuraavana syksynä heti alkukaudesta osallistuttiin MÄAJ-kokeisiin. Kahdesta kokeesta viikon välein tuli heti ykköset ja kun samaan aikaan osallistuttiin pitkään kokeeseen ja siitäkin tuli ykkönen, niin Almasta tuli käyttövalio 8 päivän aikana.

Alman ajettavia riistaeläimiä ovat jänis, kettu, kauris ja peura, aktiivinen metsästys jatkuu edelleen vaikka ikää jo kertyy. Alma on isäntänsä luottokoira. Myös supikoiran kohdatessaan Alma pitää siitä huolen ettei sen matka jatku ja haukullaan ilmoittaa missä ollaan. Alma on supin ja ketun kanssa erittäin terävä ja peräänantamaton.

Almalla on näyttelystä 2 SERTiä, kolmannen metsästys jäi kun ketun kanssa taistellessa luolaan jäi pari hammasta. Alma on rauhallinen kotioloissa, metsällä terävä, sitkeä ja periksiantamaton ajuri.

Almalla on 10 jälkeläistä joista osa on valioitunut, muut harrastavat enemmän käytännön metsästystä.

SML on myöntänyt Almalle pronssisen käyttöjalostuspalkinnon v. 2008 ja hopeisen v. 2011.

TSMK:n kiertopalkinnon Kirsikkamäen maljan Alma sai v. 2009

 

 

 

 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                      kirsikkamaen(at)gmail.com

©2019 Alma | Kirsikkamäen kennel - suntuubi.com