Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kirsikkamäen T-pentue

syntyi 30. tammikuuta 2014

Pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa, Taimi on vielä Tyynen leikkikaverina muutaman päivän. Molemmat viihtyvät hyvin ulkona ja keksivät kaikenlaista mukavaa puuhaa, pihan kevätpuuhissa olisi mukava auttaa kukkamaita kaivamalla ja haravoitujen lehtien ja risujen kasoja levitellen. Muutama pidempi metsälenkki on tehty ja siellähän sitä riittää ihmeteltäväåä, maailma on avara. Kaikkien pentujen kanssa tehtiin pieni muutaman metrin pituinen verijälki, palkintona oli nakinpaloja ja oma kauriin sorkka, se tuntui mukavalta puuhalta. Toivottavasti pennuille jäi mukava muisto asiasta ja jos myöhemmin pääsee uudelleen harjoittelemaan jälkeä palaa muistot mieleen. Pieni haikeus tietenkin meillä kasvattajilla on kun palaamme taas normaaliin arkiseen päivärytmiin pentujen lähdettyä. Tyynen kanssa kuitenkin saa aikaa kulumaan kun vähitellen iän karttuessa opetellaan koiramaailman tapoja.  Toivottavasti olemme onnistuneet tavoitteessamme, saada tyytyväiset uudet koiranomistajat jotka harrastavat koiransa kanssa ja kasvattaa pentue metsästykseen ja aktiiviseen harrastustoimintaan.

Kohti luovutusta. Pennut osoittavat leikkiessään itsenäistymisen merkkejä, ovat huomanneet että yksinkin voi leikkiä lelujen kanssa. Kuitenkin väsymyksen tullessa nukutaan tiiviisti yhdessä. Ilmojen lämmetessä ollaan vietetty pitkiä aikoja pihalla nauttien laajemmasta temmellyskentästä mitä sisällä on. Paljon on monenlaista ihmeteltävää, maata on kiva kaivaa ja vähän syödäkin, ympäri talon on mukava juosta kilpaa. Rebekka antaisi pentujen vielä tulla nisille, hän ei malta ajaa niitä pois joten meidän on tehtävä vieroittaminen lopullisesti. Rebe on kovin hoikassa kunnossa kaikkensa antaneena mutta onneksi ruoka maistuu hänelle, kunto kohenee runsailla ravitsevilla annoksilla ja lenkeillä. Viikonloppuna joudumme jättämään hyvästit Tepolle ja Tahvolle, heillä alkaa uusi jakso elämässään uusissa kodeissaan. Muut pennut lähtevät myöhemmin perheilleen sopivan ajankohdan mukaan.

Taas on vierähtänyt viikko ja pentue on jo 6-viikkoinen. Kävimme lääkärissä pentutarkastuksessa ja sirutuksessa. Rekisteröinti laitettiin Omakoirassa eteenpäin, nimiksi tuli Kirsikkamäen Tahvo, Taimi, Teppo, Turo, Tytti ja Tyyne, uusien perheiden toiveiden mukaisesti. Tyyne jää meille itsellemme, laumamme nuorimmaiseksi. Reissu lääkäriin meni hyvin, mitään matkapahoinvointeja ei ollut ja kotiin palattiin iloisella mielellä, pienten tirsojen jälkeen meno jatkui entiseen malliin, muutamalla painiottelulla ja juoksukilpailulla. Uusi hauska juttu oli ulkoilu pihalla, ensin vain vähän aikaa, seuraavalla kerralla jo vähän kauemmin ja kolmannella jo juostiinkin ympäri pihaa. Vaikka päivät ovat olleet lämpimiä niin silti maa on vielä kylmä ja märkä joten varoen pitää totuttaa pentuja ulkoiluun. Nyt satoikin lunta joten ulkoilut unohdettiin toistaiseksi. Sisäsiisteyteen opettelu sujuu jotenkuten, oma peti osataan jo pitää kuivana. Kaikki uudet asiat ovat kiinnostavia, uusi lelu, sanomalehden rapina, puruluu. Rebekan maidontuotanto alkaa vähentyä mutta maitobaari on edelleen mieluisa paikka, se antaa mukavaa emon läheisyyttä. Rebe on laihtunut langanlaihaksi, ruokaa voi lisätä vasta kun maito kokonaan nisistä loppuu, vaikka annokset ovat nytkin moninkertaiset verrattuna normaali ruokailuun.

5 viikkoa jo kulunut ja elämä pentuhuoneessa on jo aika vilkasta, reviiriä laajennettiin jo keittiön puolelle. Kaikki uusi kiinnostaa, puhkeavat hampaat vaativat jotain nakerrettavaa ja leluja on mukava tuljuttaa. Reben maito alkaa loppua ja muonavelli tekeekin kauppansa, Rebe on kovin hoikassa kunnossa kaikkensa antaneena. Pennut juoksevat vinhaa vauhtia joten hyviä valokuvia ei oikein saa otetuksi. Uudet pentujen perheet ovat käyneet tutustumassa pikkuisiin ja nimiä on suunniteltu, Apua-kansiot lähtivät mukaan iltalukemiseksi. Pian onkin sitten jo aika käydä lääkärillä pentutarkastuksessa ja siruttamassa, silloin pitää nimet olla päätettynä rekisteröintiä varten.

Reipas pentue on nyt 4 viikkoa vanha. Pentuhuoneessa alkaa olla jo melkomoista hyörinää, välillä muristaan ja "tapellaan", paikkaa laumassa ja sisarusparvessa haetaan. Niitä on jo mukava seurailla, hampaita alkaa tulla ja ihmisten sormien pureskelu auttaa mukavasti kustisevia ikeniä, purulelut on ahkerassa käytössä. Muonaa syödään valillä suuremmalla halulla, välillä ei oikein jakseta syödä, Reben maitobaari on kuitenkin kaikkein paras paikka, vielä siellä on jotain tarjolla. Kaikki pennut on nyt varattu ja uudet, tulevat koiranomistajat ovat käyneet perheineen tutustumassa pentuihin. Pentujen nimet eivät vielä kaikki ole varmistuneet, suunnitelmia on jokaisella. "Tyyne" jää meille itsellemme laumamme nuorimmaiseksi.

3 viikkoa tuli täyteen. Kaikki harjoittelevat kävelyä vaikkakin vähän huojuen ja välillä kaatuen. Pentulaatikosta kuuluu murinaa ja haukkumista, vähitellen siis opetellaan laumajärjestystä. Päivät kuluu kuitenkin enimmäkseen nukkuen ja maitobaarissa herkutellen. Pari päivää on opeteltu syömään kiinteää ruokaa, ensin pelkkää jauhelihaa ja nyt lisäksi pentumuonavelliä, Rebe syö samaa muonaa lisukkeilla. Rebelle ja pennuille annettiin matolääkitys. Laitoimme pentulaatikon toiseen päähän sanomalehteä ja siellä osataankin jo käydä pissillä, makuupaikka pysyy kuivempana.

Pennut täyttivät 2 viikkoa ja voivat hyvin, silmätkin ovat jo auenneet. Rebe huolehtii erinomaisesti pennuistaan, kaikilla on pullea vatsa. Pentujen päivät kuluvat vielä nukkuessa ja syödessä, vähän jo kokeillaan nousemista jaloilleen.

Pennut ovat nyt 1 viikon ikäisiä ja kaikki on mennyt hyvin, Rebe imettää, pennut kasvaa tasaiseen tahtiin.

Reben synnytys käynnistyi torstaina ja oli kennelhistoriamme helpoimpia. Pennut tulivat maailmaan vajaan kahden tunnin sisällä ilman suurempia ponnisteluja. kaikki pennut olivat reippaita ja mönkivat itse suoraan nisille. Rebe osoittautuu erittäin hyväksi ja huolehtivaksi emoksi. Meidän ihmisten ei tarvitse pahemmin puuttua pentulaatikon tapahtumiin, voimme vain ihailla kaunista ja tasaista pentuetta.


Pennut kaksiviikkoisia


pentueen nartut

pentueen urokset


Pennut pitävät hauskaa 3 viikkoisina


Viisiviikkoinen T -pentueen pentu


6 viikkoiset T -pennut

Tahvo

Taimi

Teppo

Turo

Tytti

Tyyne

 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                      kirsikkamaen(at)gmail.com

©2019 T-pentue | Kirsikkamäen kennel - suntuubi.com