Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SYYSKUU 2014

Rebekan hyvillä tuloksilla kannatti ilmoittautua piirimestaruuskokeeseen ja olimmekin sitten mukana Marttilassa Lounaissuomen Spanielien järjestämässä kokeessa 7.9. Tällaisissa arvokokeissa on osallistujilla kova ja korkea taso ja rutiinia. Arvostamme tässä joukossa nuoren 3 vuotiaan Rebekan saavuttaman pronssisijan erittäin korkealle. Makauksien merkkaamattomuus pudotti jälleen roimasti pisteitä, mutta vauhdikas ja jälkitarkka etenevyys, kulmien selvittämiskyky ja jäljestämishalukkuus ja -varmuus antoi tuloksen VOI 1 41 pistettä ja pm pronssi.

ELOKUU 2014

Ilmojen vähän viiletessä oltiin Mynämäellä Karjalan Korvenkävijöiden järjestämässä kokeessa 17.8. ja tällä kertaa vain makauksien merkkaamattomuudesta ja jäljestämisvamuudesta putosi pari pistettä, tuloksena VOI 1 48 pistettä.

Paimion Metsästysseuran helteisessä iltakokeessa 6.8. riista ei paljon Rebeä kiinnostanut, vain makausten merkkaamattomuus pudotti taas pisteitä, VOI 1 46 pistettä.

Rebekalle tehdään säännöllisesti kotona harjoitusjälkiä eikä se vähennä Reben jäljestyshalukkuutta. Tuntuu että työskentely yhdessä Riston kanssa metsässä lisää koiran varmuutta pikkuhiljaa vaikka kakkostuloksiakin tulee välillä. Tyyne samoin odottaa innokkaana harjoituksia ja on usein mukana kokeissa haistelemassa koetunnelmaa ja ilmapiiriä. Jos keväällä jatkuu harjoitukset hyvin ilmoitamme ehkä Tyynen kokeisiin.

HEINÄKUU 2014

Heinäkuussa ei kokeita paljon järjestetä ja meilläkin pidettiin vain harjoituksia joi helteenkin takia. Myös Tyyne on saanut haistella harjoitusjälkiä. Kokemäellä oli helteisenä viikonloppuna 13.7. koe ja sinne kuitenkin osallistuttiin, Rebe sai tuloksen VOI 2 34 pistettä

KESÄKUU 2014

Uudenkaupungin Kalannissa 29.6. makauksien merkkaaminen on jo tarkempaa ja tuloksena ja tuomarin kertomuksessa lukee erinomainen itsenäinen suoritus, VOI 1 46 pistettä.

Oman kerhon järjestämässä kokeessa Salon Muurlassa 15.6.Rebekka oli varmempi seuraten verivanaa, riista ei niin paljon kiinnostanut tällä kertaa, makauksien vähäinen merkkaaminen kuitenkin tälläkin kertaa alensi pisteitä, VOI 1 43 pistettä


TOUKOKUU 2014

Tyynelle on tehty lyhyitä harjoitusjälkiä ja innostusta tuntuu riittävän.

Loimaan Niinijoella 25.5. Rebekan jäljestämistä häiritsi vahvat riistapolut ja -jäljet, tuloksena VOI2 39 pistettä, jäljestämishalukkuus oli kuitenkin hyvä.

Kokeissa käynti jatkui Auran Nuuskujen järjestämässä Virttaan kevätkokeessa 18.5. Kesäisessä säässä jäljestäminen meni tällä kerralla loistavasti, tuloksena VOI1, 49 pistettä ja kokeen toiseksi paras koira. Tuomarina oli tälläkin kerralla Marko Aaltonen.

Ilmoittauduimme ja pääsimme Turunmaan Kennelyhdistyksen järjestämään kokeeseen Oripäähän 11.5. Meille kevään ensimmäinen koe oli taas mukava tapahtuma, ilma oli lauantain jälkientekopäivänä mukava pilvinen poutapäivä ja sunnuntaina koepäivänä puolipilvinen, reipas sadekuuro osui kohdallemme juuri Rebekan koesuorituksen aikaan mutta se ei häntä haitannut varmaankaan. Rebe jäljesti reippaasti, makausten merkkaus  ei mennyt kuitenkaan aivan hyvin ja tuomari Marko Aaltonen arvioi Rebelle tuloksen VOI1 ja 40 pistettä. Olemme iloisia tuloksesta, onhan Rebe sentään kasvattanut ja hoitanut kevään aikana 6 reipasta pentua ja palautunut näin hyvään kuntoon. Kumpanakin päivänä myös Tyyne oli mukana koepaikalla ja maastoissa tutustumassa uuteen mejä-maailmaan ja uusiin ihmisiin. Hänen kohdallaan voidaan kokeisiin yrittää vasta ensi vuonna kun ikää tulee tarpeeksi.

HUHTIKUU 2014

Aikaisen kevään ansiosta voitiin aloittaa jälkiharjoitukset jo todella aikaisin. Rebekka oli innoissaan kun pääsi metsään haistelemaan keväisiä tuoksuja ja verijälkiä ja sai vähän muutakin ajateltavaa onnistuneen pennutuksen jälkeen. Syksyn ajokokeista huolimatta jäljestäminen oli hyvin muistissa ensimmäisessä harjoituksessa. Myös pennuille tehtiin hyvin lyhyt, muutaman metrin pituinen jälki jonka päässä oli kauriin sorkka ja makupaloja. Oli hauska seurata kun pennut hiipi jälkeä pitkin ihmetellen tätä outoa mielenkiintoista hajua. Pennut saivat koteihinsa lähtiessään ohjeita jäljestämisen harjoittelusta.

Reben harjoituksia jatkettiin ja päätettiin ilmoittautua kevään kokeisiin koska jäljestys tuntui olevan edelleen kiinnostavaa. Rebe tarvitsee toimintaa, pelkkä kotona oleskelu ja lenkkeily ei varmaan tyydytä hänen aktiivista luonnettaan. Tyynen kanssa tehtiin lisää harjoituksia ja vaikuttaa että tästä typykästä voisi  tulla emonsa kaltainen jäljestäjä. Tyyne kulkee nenä maassa seuraten tarkkaan lyhyitä harjoitusjälkiä, palkintona on sitten makupaloja ja nehän  maistuvat.

Vappuviikolla jälkeläistapaamisessa tehtiin monelle jälkeläisellemme ja muutamalle muullekin harjoitusjälki, varsinkin metsästäville koirille haavakon jäljestämisen opettelu on tärkeää, muille se on mukavaa aivotyöskentelyä.

 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                      kirsikkamaen(at)gmail.com

©2019 MEJÄ | Kirsikkamäen kennel - suntuubi.com